Blog 32 Nieuwe start!

Blog 32

Nieuwe start!


We zijn er weer! Even goed de tijd genomen om te wennen aan al het nieuwe van de overgang naar het voortgezet onderwijs van Justin en vervroegd naar SO3 gaan van Elton. Na het rommelige schooljaar waar corona ineens om de hoek kwam kijken en naar school gaan niet mocht en we overgingen op thuis onderwijs en een heel lange campingvakantie, pakken we nu de draad van het ‘gewone’ leven weer op!


Helemaal gewoon is het natuurlijk niet, de mannen waren ook nog jarig en dat hebben we nog gevierd. In het klein volgens de regels die nu gelden. Eigenlijk was het best prima. Geen drukte van grote groep in 1 keer maakte het dat de jongens er echt van hebben kunnen genieten. De gedoseerde visite regel heeft dan toch echt een positieve wending, het is heel auti-vriendelijk!

Geen stress en alles in een schema, eerste ploegje komt van dan tot dan en het tweede ploegje had ook zijn eigen tijd! Mooi om te zien hoe de jongens schikken in deze setting. Hoe makkelijk ze omgaan met de corona regels. Hoe flexibel ze daarin zijn. Het zijn ook voor hun niet altijd vervelende regels. Beetje meer afstand van mensen houden zij wel van. Tenzij het om knuffelen met oma’s gaat… dat vinden ze lastig. Maar na goede uitleg pakken ze ook dat super op. Oma heeft er meer moeite mee. Maar we houden vol! Wij kunnen dit. Samen met elkaar❤️

 

De start van dit schooljaar gaf spanning. Spanning voor Justin omdat het ivio systeem nieuw is. Sowieso al de overgang naar voortgezet is een grote sprong. Maar nu na 5 weken school is hij heel goed geland! Heeft een hele mooie eerste toetsmaand erop zitten.

Hij is blij en gelukkig op school! Zo erg zelfs dat hij in tranen was dat hij met snottebel niet naar school mocht! Maar lang leve ivio, Justin kon alles meedoen vanaf zijn eigen kamer. Hij had een live verbinding met de klas en kon zo zelfs de toets meedoen. Hij kwam niet achterop te lopen.

Zo trots op hoe hij hiermee omging! Zijn mentor is ook trots schreef hij! Justin doet het goed! Is gemotiveerd (zoals altijd) en gaat trouw aan zijn huiswerk voordat hij mag gamen!

‘Mam, het komt ook echt omdat jij zo hard geknokt heb dat ik zo blij ben nu. Dat ik naar deze school mocht heb ik ook aan jou te danken’… slik.

Na al die jaren ploeteren en zich onbegrepen voelen lijkt hij nu op zijn plek! Uitdaging, dingen leren, nieuwe dingen ontdekken en jezelf leren kennen, grote sprongen maken, kleine stapjes terug, soms grote maar altijd is er weer onze basis! Die is sterk. Beresterk!


Elton heeft een pittige start… hij is heel enthousiast over school. Maar vervroegd naar een hogere klas heeft wel een keerzijde. Elton is doodop na schooltijd. Zit heel stilletjes in taxi en komt witjes thuis. Dit is anders geweest. Elton zit nu bij wat oudere kinderen in de klas. (10+) Neemt helaas veel negatieve dingen over, tot lelijk schelden aan toe Elton is weer behoorlijk aan het overleven om op school vol te houden. Veel regressief gedrag en weinig fantasie om lekker op zichzelf te spelen. Ook geven stemmetjes in zijn hoofd hem soms opdrachten dingen te doen of zeggen.

Kinderpsychiater vermoed dat Elton meer tijd nodig heeft om te wennen aan de nieuwe situatie. Ik hoop dat hij gelijk heeft. Al zegt mijn onderbuik soms iets anders. Elton is een kwetsbare jongen zei hij, we moeten proberen niets te veranderen aan situatie nu en hem de tijd geven.

Helaas bemerken de begeleiders, fysio en taxichauffeuse ook een behoorlijke terugval. Net als bij paardrijden. Het kost hem allemaal heel veel energie en meer moeite.

Volgende maand volgen er weer gesprekken op school. Ben heel benieuwd hoe het verder zal gaan lopen dit jaar.

Duimen draaien dat Elton lekker kan blijven waar hij zit! Nóg een schoolwisseling kan natuurlijk echt niet! Het zml en geef me de 5 klimaat past Elton perfect, maar ja… op papier is hij geen zml leerling….

Op school lijkt het goed te gaan. Na schooltijd ‘kakt’ hij helemaal in. Het onderwijs zou toch passend gemaakt moeten kunnen worden zou je denken?

We gaan ervoor, samen met team van deskundigen! Knallen met die hap! Alles voor een passende setting voor Elton❤️ omdat hij het verdiend, rust.. na al veel teveel wisselingen. (Regulier Kdv, mkd, ozg, sbo, so en nu zml) Wordt vervolgd!


Op de hoogte blijven bij nieuwe blogs? Liken en delen? Heel graag! Bedankt!

Eén gedachte over “Blog 32 Nieuwe start!”

  1. Jullie doen het echt supergoed!!
    En inderdaad oma heeft moeite met niet knuffelen
    Hoop zo dat Elton ook weer beetje bijtrekt en net zo’n blij jongetje wordt als paar maanden geleden!
    Dikke knuffel voor jullie!!❤
    Van een trotse (o)ma Tineke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *