Blog 28 Welkom 2020!

Welkom 2020!

Wat zal dit een bijzonder jaar worden weer…

Justin gaat de basisschooltijd afsluiten en na de zomervakantie starten op het voortgezet onderwijs! Hij vindt het heel erg spannend, maar heeft er superveel zin in, kleine jongetjes worden ineens echt heel snel groot!

Hij maakt sprongen in ontwikkeling die we niet voor ogen hadden een half jaar geleden. Zo fietst hij nu lekker alleen naar school heen en weer en proberen we zo nu en dan eens een andere route uit. Een route naar een vriendje. Dat is dan wel anders dan de schoolrit en meteen een goede uitdaging.

Je merkt dat die verandering nu kan, hij kan toegevoegd. Justin zit echt zoveel beter in zijn vel en gaat zijn sociale netwerk daardoor ook makkelijker uitbreiden. Niet meer afhankelijk zijn van een enkele vriend, maar echt netwerken. Ok met wat hulp vaak, maar dat doet er niet toe. Hij doet het nu wel, daar gaat het om.

Nu zijn we onwijs druk om alles te structureren wat dit betreft. Wat doe je wanneer je iets wilt afspreken. Eerst even mama bellen en overleggen is zo’n dingetje! Justin vergeet dat heel makkelijk 😉 Ben er van overtuigd dat deze lijn lekker doorzet in positieve zin. Niet alles hoeft in 1x goed, lekker stoeien en aanrommelen en zo nieuwe vaardigheden eigen maken. Ik help hem waar nodig, maar soms even toekijken naar een struggle, daar leert hij zoveel van! Achteraf hebben we het er dan over, weet je nog toen je dit probeerde? Het lukt niet, weet je hoe dat komt? Nou vaak is het zo dat hij de oplossing zelf al heeft bedacht, daar is het me dan om te doen. Zo pakt hij het vlot op.

Het zal echt wel pittig worden voor ‘m, de overstap naar voortgezet is een grote. Gelukkig blijft hij op speciaal onderwijs, zodat de basis gelijk blijft. Justin doet het nu zo goed, op die veiligheid willen we verder ontwikkelen!

Ook Elton gaat weer lekker! Hij had even een dipje, deed weer van die dingetjes zoals lang geleden. Heel impulsief en snel boos en geïrriteerd. Gelijk met school contact op genomen. Zo fijn dat zij de tijd namen om hem weer eens goed onder de loep te nemen. Elton bleek wel last te hebben van de tijdelijke onrust die een nieuwe juf, een nieuwe plek in klas en wisselingen van juffen op dagen met zich mee bracht.

Nu is de nieuwe juf gewend, zijn nieuwe plekje ook en maakt hij weer grote sprongen! Elton gaat blij naar school en komt blij thuis, met de taxi! Zo fijn, want dat is wel eens anders geweest. Ook heeft Elton zijn lezen zover ontwikkeld dat hij nu al AVI m5 mag lezen. Zo trots zijn wij, zo trots is hij op zichzelf. Terecht! Eindelijk merkt hij zelf ook resultaat van zijn keiharde werken op school. Is het thuis weer leuk om te lezen en gaat dat als een speer. Ok, alleen de ondertiteling op tv gaat nog wat te snel, maar boeiend! Dat komt allemaal nog wel. Het is wel even wennen met die sprongen, klokkijken gaat namelijk ook steeds beter! Elton zit niet meer zo vast in ontwikkeling, heerlijk om te merken dat alles vooruit gaat!

Wat een wisseling van soort onderwijs niet kan doen zeg. Zo op gehoopt, zo goed aangevoeld dat dit de plek moest zijn waar Elton zich opperbest zou kunnen ontplooien! We hebben onwijs leuke en lieve juffen die hem helemaal snappen. Vanochtend zei Elton, mama ik kan nu eindelijk zeggen hoe ik me echt voel en wat ik fijn vind. Dat komt allemaal omdat ik nu op de Klimop zit en mijn lieve juffen mij wel snappen! Heerlijk toch! Eindelijk is school eens even geen strijd met alle ellende die daarbij komt kijken!

Zo zal Elton straks ook weer een rapport krijgen, maar dat is al voorgesproken met ‘m. Ik gaf aan dat het vorige jaren best een ding was voor Elton. Hij deed zo hard zijn best en haalde allemaal lage cijfers en beneden gemiddelde resultaten, terwijl hij zo hard werkte aan alles. Nu zal het beter gaan. Juf heeft alvast een voorbeeld rapport laten zien en hem verteld hij straks een rapport meekrijgt waar hij onwijs trots op mag zijn!

Zo kan het dus ook, mapje rapport kan dicht! Rust in zijn bolletje en daarmee ook in die van mij!  Komt wel goed met Justin & Elton, op hun manier, hun pad en zo lang zij mij nodig hebben zal ik er altijd voor ze zijn!

 

 

Op de hoogte blijven bij nieuwe blogs? Liken en delen? Heel graag! Bedankt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *