Blog 2 Sinterklaas de intocht!

Sinterklaas, de intocht

Eindelijk ben je daar weer; Sinterklaas. De allergrootste vriend van mijn jongste ventje. Er zijn maar weinig dagen in het jaar dat je niet ter sprake komt! Mannetje is er zo druk mee, altijd!

Zo gaan we in de zomer boodschappen doen; loopt hij zingend ‘ zie ginds komt de stoomboot’ door de supermarkt. Mensen kijken mij vragen aan.. vindt u dat normaal??

De tijd van uitleg geven is voorbij, dat doe ik echt niet meer. Het ligt soms echt wel op puntje van mijn tong. Maar het boeit me niet meer. Hij is zoals hij is. Lief, zorgzaam en bijna altijd vrolijk! Gelukkig kan hij nu weer verkleed over straat, dat hield ik dan wel nog even tegen;) moet hem wel beschermen voor dat wat een ander ervan vindt.

7:30 Mam, ik ben wakker hoor! Vandaag is de grote dag! De Sint komt aan in Nederland… is het al bijna 12 uur? Heerlijkheid ben je toch:) Hou zoveel van jou! Samen pepernoten bakken is zo gezellig. Jij maakt overal aan feestje van.

Je grote broer is dit verhaal al wat jaartjes ontgroeid, maar geniet ook volop van jouw plezier! Het is echt een feestje vandaag. Jij bent blij, superblij! Je hebt van je eigen geld een heel mooie staf gekocht. Vandaag mocht je er dan mee spelen. Wat heb jij genoten van de intocht op tv. Lekkers op schoot en de hond tegen je aanliggend. Wat ben jij puur, zo klein eigenlijk nog, maar een ontzettend groot hart voor alles wat je lief is! We gaan er twee heel mooie weken van maken. Met heel veel pepernootjes en natuurlijk leuke cadeautjes! Realiserend dit wel eens het laatste jaar kon zijn dat jij zo geniet van dit grote kinderfeest. Het grote geheim.. je begint soms wel wat vragen te stellen, maar voor nu blijf ik genieten en wil ik nog niet denken aan het moment dat jij er ‘ klaar mee’ bent.

Vanavond zet jij je schoentje en val je in slaap als een blok, dan doe ik weer inspiratie op voor een volgend blog!

Slaap lekker lieve Sint!

Op de hoogte blijven bij nieuwe blogs? Liken en delen? Heel graag! Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *